Artikler og den slags

 

Her ligger nogle ting, det kan være nyttigt at bruge i sit arbejde med nådegaverne. Foreløbig er der ikke flere, end at du hurtigt kan bladre dem igennem. Senere kommer der måske en oversigt - hvem ved?

Bøn ved sygdom

Når jeg selv eller en af mine kære er syge, er det oplagt at bede.

Her er en kort indføring i det at bede - også i forbindelse med sygdom.

Kvindens tjenester i menigheden - er der begrænsninger?

I klassiske-kristne sammenhænge er der bred enighed om at forstå NT således, at både mænd og kvinder kan have nådegaver og dertilhørende tjenester i menigheden. For mange er der dog én (eller en lille gruppe) undtagelser, hvor kun mænd kan få den pågældende nådegave/tjeneste.

I vore sammenhænge kommer dette oftest helt konkret til at dreje sig om spørgsmålet: kan kvinder være præster, eller er det alene mænd, der kan det?

I forbindelsen med at Impuls (Indre Missions blad indremission.dk/impuls) havde en temanummer om dette 16. juni 2019, har jeg fundet det aktuelt at samle lidt mere materiale sammen om emnet, som du her kan dykke ned i.

 

Nådegave til tungetale

Her er en kort artikel om denne nådegave

Nådegave til profeti

Her er en kort artikel om denne nådegave

Nådegaver til at helbrede

 Her er en kort artikel om denne nådegave

Nådegave til dæmonuddrivelse

Her er en kort artikel om denne nådegave

Vurderingsskema

I forbindelse med testen i bogen "Udrustning til tjeneste" får man brug for at sende et skema til to personer, der kender én godt. Her er skemaet.

Cellegruppesnak om nådegaver

Her er et oplæg, I kan bruge til at få en helt grundlæggende snak om nådegaver i jeres cellegruppe/bibelkreds/studiegruppe.

Og her er et oplæg til helt konkret at snakke om to nådegaver: til at helbrede og til profeti.

Forbøn for syge

Her ligger de slides Sprint brugte til et seminar på Åfestival 2017

De fire "fantastiske nådegaver"

Under overskriften "Herren bekræftede" - fra ApG 14,3: De blev der i lang tid og forkyndte frimodigt i tillid til Herren, som bekræftede ordet om sin nåde ved de tegn og undere, der skete ved deres hænder; holdt Anders Møberg og Sprint et seminar ved Indre Missions Årsmøde i Vejle 7.juni 2008. Over 250 mødte frem til en eftermiddag med oplæg, gruppesamtale og plenum.  

Her følger Sprints oplæg, hvor han ser på nådegaverne tungetale, helbredelser, profeti og dæmonuddrivelse som en samlet gruppe.

Dåb, Helligånden og helbredelse

Jeg fik et spørgsmål omkring disse ting. Da jeg tænker, at mange kan sidde med lignende spørgsmål, bringer jeg svaret her.